Dla domu
  • Kategorie
  • Data

Chłodząca dynia

„Raz, dwa, trzy Freddy puka do twych drzwi!” – czy Wy także, podobnie jak Frankenstein, Dracula i Darth Vader, nie możecie się już doczekać mrożącego krew w żyłach przyjęcia z okazji Halloween? Dynia, w której można schłodzić napoje, z pewnością pomoże w stworzeniu atmosfery grozy na imprezie. Będzie też jej wyjątkową atrakcją – zapewni gościom zimne drinki i sprawi, że wieczór na długo pozostanie w ich pamięci. Ten niecodzienny cooler przygotujecie zaledwie w ciągu jednej godziny.

A cool pumpkin_final_no Tool_upright

 Do stworzenia chłodzącej dyni będziecie potrzebować:

  • 1 dużej dyni (np. muszkatołowej albo piżmowej)
  • 1 miski
  • kostek lodu
  • piły szablastej Bosch PSA 700 E
  • akumulatorowej wiertarko-wkrętarki Bosch PSR 10,8 LI-2 z otwornicą
    o średnicy 6 cm

Krok 1.

Przetnijcie dynię na pół przy użyciu piły szablastej, np. PSA 700 E marki Bosch. Następnie wydrążcie warzywo, usuwając ze środka pestki i miąższ. Ze względów higienicznych nie używajcie pozyskanego w ten sposób miąższu dyni do przygotowania potraw.

 A cool pumpkin_Step 1

Krok 2.

W górnej połówce dyni wywierćcie otwory do trzymania butelek. Do wykonania tego zadania idealnie nadaje się akumulatorowa wiertarko-wkrętarka Bosch PSR 10,8 LI-2 z otwornicą.

A cool pumpkin_Step 2

Krok 3.

Do dolnej części dyni włóżcie miskę z lodem. Górną część z otworami połóżcie na wierzchu, a następnie w otworach umieśćcie butelki z napojami. Zimne drinki na Wasze przyjęcie Halloween zapewnione!

A cool pumpkin_Step 3

Wskazówka: możecie nadać „strasznego” wyglądu również butelkom, które zostaną umieszczone w dyni. Wystarczy przygotować odpowiednie wzory, wydrukować je na papierze samoprzylepnym i wyciąć. Stare etykiety usuńcie z butelek za pomocą wody, a w ich miejsce przyklejcie nowe. Takie napoje z pewnością zasmakują wszystkim zombie i krwiopijcom!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.